Andrei și existențialismul (ll)

image

Am fost la alta clinică, genu’ ală de clinică unde ceri să mergi la un medic internist și te programează la gastroenterologie. “Dar aveți probleme de digestie?Nu? Pai cum aș putea să va ajut atunci? V-au trimis de la informații?”. După ajungi ca vițelul dezorientat la endocrinologie, ca doar cabinetul ăla mai era liber. Da’ tu n -ai nevoie aicisi le spui, dar sistemul stie ce-i mai bine pentru tine. Stie să se spele pe maine cand da cu bata-n balta și se manjeste de noroi, dar e atent și are grijă să te stropească și pe tine.

Și cam așa decurge o investigație bine facuta. Ies din cabinet, din clădire, merg pe stradă cu aceeași durere în tot corpul. Mi-e frig. Mă uit la toți din jurul meu, unu zbiară la copilul său, o babă vorbește singură și scuipa în lateral și un cățel se ține după mine. Știi, în viață nu-i de ajunsă durerea fizică , trebuie să vină adiacent și aia sufletească. Și psihică. Cum îi explici cuiva ca nu mai poți, ca dacă nu sângerezi, rănile exista si-s pline cu bube si puroi si îți vine sa-ți smulgi carnea de pe tine. Cine înțelege că în fiecare zi te trezești parcă cu o placă de beton pe piept și că nu e nimic fiziologic. Toți au tristețile lor, nu-i timp de necazul tău. Lumea merge înainte, covrigii se vând și soarele răsare.

M-am oprit la o librărie să mă uit în geam: ” Cum să faci față depresiei” , ceva romane despre distopii și mina mea de bou obosit reflectata. Am văzut tristețea lumii.
Trebuia să sun la serviciu azi să-mi iau concediu medical. Interesant e ca încă nu știu ce am. Oare ipohondria se pune?
N-am energia necesară. Nici nu îmi mai pasă, pur și simplu există momentele alea în viață în care îți bagi așa piciorului în tot și în același timp ți -ai fute una între ochi.

Acasă m-am lățit pe cearșaful rece. Poate răman inconstient pentru doua ore. Somnul e mai bun decat orice drog, nu mai știi de tine, nu te mai doare nu vrei, nu suferi, nu nimic. Asta în cazul în care zeii olimpieni sunt de partea ta și reusesti sa faci asta.
Ăsta de la etajul de sus nu înțeleg ce face. Își taraie pe jos lingurile, își număra colecția de cercei, își scăpa bilele anale nu pot să înțeleg. Am bătut cu mătura în tavan. Ca o gospodină insipidă din filmele hollywoodiene. Nimic. A doua oară, nimic. Tot ce am reușit a fost să îmi scutur praf în gură. Am renunțat. Poate chiar e complicat să fii Ulise și să pornești în călatoria lanțurilor de fier cu PATINELE IN PICIOARE.

Parcă am nisip în gură și îmi arde gatul. Gresia e bocnă sub tălpile mele. Ce unghii am, ar trebui să mi le mai tai, dar de vreo lună nu-mi găsesc unghiera. Mai contează? N-a mai trecut nicio femeie pe aici. Cum zicea mama, o să mă cațăr în copac cu ele.

Iau bidonul de apă din frigider, iau o gură și simt fiecare picatura de apă cum se izbește de  peretii  stomacului. Aș mânca o ciocolată, îmi facuse poftă fetița de la scara blocului care se murdărise la gură în timp ce lingea ambalajul. Ce grijă mai mare decât să te asiguri ca nu mai rămâne nicio bucățică  în hârtia de plastic…
Ah, de fapt, îmi făcuse poftă de a trăi și am urat-o pentru o secundă. Pentru prima dată în ultimii ani, voiam să mușc din viață de să mă înec cu ea.

Posted from WordPress for Android
image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s